TRANS

Burg. Lionel Pussemierstraat Eeklo 2017-2020

Niet ver van de binnenstad van Eeklo, zal een woongebouw de zuidelijke parkrand  van een nieuw te realiseren open ruimte definiëren en een gevel oprichten aan een voorplein dat toegang verleent tot het stedelijke zwembad. Noord-zuid georiënteerd en met een grote bouwdiepte van 18 m vindt het plan een oplossing voor goede daglichttoetreding door aan de parkzijde een open circulatiezone te voorzien. De woningen worden rond deze open kern geschikt. Een buitentrap krijgt daglicht en een uitzicht over het park mee.

Het alzijdige karakter van het gebouw wordt versterkt door de terrassen aan alle gevels te laten doorlopen. Aan de noordzijde zijn het ondiepe balkons die uitgeven op het park. Aan de zuidzijde vergroten diepe terrassen visueel de leefruimten. De geknikte gevellijn zorgt voor een geleding van de gevel. Ranke kolommen die in het gevelvlak worden geplaatst ondersteunen de terrassen. In elke richting wordt het uitzicht op plein, park en stad gekaderd.

 

architectuur stedenbouw